“Золотий” стадіон у Житомирі: фірма Болейка отримала ще мільйони на реконструкцію

Департамент містобудування, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Житомирської облдержадміністрації 26 грудня шляхом переговорів уклав черговий Договір із  ПП “Елітбуд-1” на благоустрій територій центрального стадіону по вул. Фещенка – Чопівського, 18 в м.Житомирі.

Про це повідомляється в системі Прозоро.

Ціна Договору становить 18 млн 190 тис 374,82грн, в тому числі ПДВ (20%) – 3 млн 031 тис 729,14 грн 

Сума робгг на 2016 рік складає 3 млн 285 тис 864,37 грн, в тому числі ПДВ(20%) – 547644,06 грн. 

Джерела фінансування на 2016рік: кошти державного бюджету 2957277,93 грн, кошти місцевого бюджету- 328586,44грн.

Обґрунтування застосування переговорної процедури закупівлі (посилання на експертні, нормативні, технічні та інші документи, що підтверджують наявність умов застосування процедури закупівлі).

У 2016 році департаментом містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ облдержадміністрації проведено процедуру відкритих торгів на закупівлю робіт по об’єкту: «Реконструкція футбольного поля та благоустрій території центрального стадіону по вул. Фещенка-Чопівського, 18 в м. Житомирі» За результатами торгів акцептовано пропозицію ПП «Елітбуд-1», з яким 13.07.2016 було укладено договір на суму 7681145,18 грн. (Про це писав Репортер – стаття)

Об’єкт фінансується за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку і був розрахований на реалізацію протягом 2016 року. Проте, в ході виконання договору до проектної документації за зазначеним об’єктом були внесені суттєві зміни, які збільшили вартість робіт.

Регіональною комісією з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, прийнято рішення про збільшення видатків на фінансування даного об’єкта.

Додаткові роботи пов’язані між собою у технологічному процесі, та виконуються в межах одного будівельного майданчику у рамках одного об’єкта, і технічно та економічно пов’язані з головним договором. Всі додаткові роботи були внесені в робочий проект, який пройшов повторну експертизу та отримав позитивний експертний звіт від 17.10.2016 року №4209. Тому виникла потреба здійснити додаткову закупівлю в того самого виконавця робіт з метою уніфікації, стандартизації та забезпечення сумісності з раніше виконаними роботами, а також необхідності проведення додаткових будівельних робіт, не зазначених у початковому проекті, але які стали через непередбачувані обставини необхідними для виконання проекту за сукупності таких умов: договір буде укладено з попереднім виконавцем цих робіт, такі роботи технічно та економічно пов’язані з головним (первинним) договором.

Як писав Репортер, розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30.07.2015 року Центральний стадіон Житомира внесено до переліку інвестиційних програм і проектування державного фонду регіонального розвитку, що можуть реалізуватись за рахунок державного фонду регіонального розвитку затвердженого розпорядженням кабінету міністрів України від 17.07.2015 року №766.

Сума складає 7 млн. 314,4 тисяч гривень.

Реконструкцією західних трибун займалась житомирська фірма “АртХаус”. Вона, до речі, була єдиним допущеним конкурентом “Елітбуда-1” на торгах.

Фірму «Елітбуд-1» заснували Василь Бойко і Денис Болейко. Вона прославилась скандалом навколо Ракушки.