Через історію із “зупинкою зі снігу” у 199 Центрі ВДВ, офіцера та сержанта буде переведено до інших військових частин

Днями, інформаційні агентства та соціальні мережі сколихнув випадок у 199-му Навчальному центрі ВДВ, що у місті Житомир. Зокрема, курсанти прибираючи територію від снігу, «збудували» за розпорядженням офіцера та молодшого командира так звану «зупинку» та «равликів».

Офіцер відкрито дозволив собі зневажливе ставлення до військовослужбовців служби за контрактом, використовуючи «совкову» методику.

Командувачем Високомобільних десантних військ Збройних Сил України було прийнято рішення по даному факту провести об’єктивне службове розслідування.

За результатами службового розслідування, буде визначена ступінь вини даних військовослужбовців до дисциплінарної відповідальності.

Також Командувач ВДВ відзначив, що посадові особи, які порушують норми етики та моралі, не мають права обіймати керівні посади в Навчальному центрі. Саме тому, даних військовослужбовців в подальшому буде перепризначено на інші посади та переведено до однієї з бойових частин ВДВ.

Про це повідомляє прес-служба Командування Високомобільних десантних військ ЗС України.

“Наголошуємо, що у Збройних Силах України та Високомобільних десантних військах триває переформатування старої, «довоєнної» системи на армію нового зразка, на професійній основі та належного ставлення до підлеглих”, – йдеться у повідомленні.