Екс-голова Коростенської райдержадміністрації незаконно віддав 68 га землі членам Партії регіонів та їх родичам

Колишній голова райдержадміністрації та інші посадовці установи скориставшись тим, що спірні землі мають включатися у межі м. Коростеня під індивідуальну житлову забудову, підробивши ряд документів при оформленні дозвільної документації, передали громадянам у власність 68 га земель для ведення нібито особистого селянського господарства.

При цьому, більшість земельних ділянок отримали у власність родичі та інші особи, пов’язані із посадовцями райдержадміністрації та районної ради – членами районного осередку Партії регіонів.

Наразі землі введено у межі міста та, відповідно до генерального плану забудови, передбачено під житлове будівництво.

За фактами вчинення злочинних дій органами поліції проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні. Процесуальне керівництво здійснює Коростенська місцева прокуратура.

При цьому, Апеляційним судом області задоволено апеляційну скаргу прокуратури області та скасовано рішення Коростенського міськрайонного суду від 06.07.2016, яким відмовлено у задоволенні позову керівника Коростенської місцевої прокуратури до Коростенської районної державної адміністрації та 40 громадян про повернення незаконно переданих у власність земельних ділянок.