Китай і РФ домовились спільно протидіяти планам США стримувати ядерну агресію КНДР

Пекін і Москва планують розробку спільних контрзаходів.

Китай і Росія домовилися спільно вживати заходів, спрямованих проти розгортання на Корейському півострові американської системи ПРО THAAD. Про це з посиланням на заяву, поширену після шостих російсько-китайських консультацій з безпеки повідомило агентство «Сіньхуа», інформує Тиждень.

Пекін і Москва планують розробку спільних контрзаходів, спрямованих на захист інтересів Китаю і Росії в регіоні. Обидві сторони закликали США і Південну Корею зупинити розгортання системи ПРО в інтересах збереження стратегічного балансу сил на Далекому Сході.

У липні 2016 року Вашингтон і Сеул домовилися про розміщення американської системи ПРО THAAD на території Південної Кореї. THAAD розрахована на перехоплення балістичних та інших ракет на великих висотах.

КНДР провела невдалий запуск балістичної ракети після домовленостей США і Південної Кореї.

Раніше Держсекретар США Джон Керрі заявив, що Америка буде робити «все необхідне», щоб захистити себе, Південну Корею та інших союзників від ядерної агресії Північної Кореї.

Попередній запуск балістичної ракети в КНДР було проведено 15 жовтня. За даними Пентагону, він теж відбувався поблизу міста Кусонг і виявився невдалим.

Раніше у США заявляли про готовність вжити будь-яких заходів для стримування КНДР.