Минулий рік став одним з найскладніших в світовій економіці, – Світовий банк

У 2016 році світовий ВВП зріс на 2,3% – на 0,1 п.п. нижче, ніж прогнозувалося в червні. Минулий рік став одним з найскладніших в світовій економіці, говориться в регулярній доповіді Світового банку Global Economic Prospects.

“Застій в міжнародній торгівлі, що скоротилися інвестиції і посилення політичної невизначеності привели до складного року в світовій економіці. Глобальне зростання в 2016 році продемонструвало одне з найбільш слабких показників в посткризовий період – 2,3%”, – говориться в доповіді.

Попередні два роки світова економіка росла на 2,7% щорічно.

Світовий банк також погіршив прогноз по зростанню світової економіки на 2017-2018 роки на 0,1 процентний пункт в порівнянні з оцінками, зробленими в червні минулого року, – до 2,7% і 2,9% відповідно, 

“Очікується повернення (до світового зростання) 2,7% в 2017 році. Зростання на ринках, що розвиваються і в країнах, що розвиваються, як очікується, продовжиться в 2017 році, відображаючи відступаючі перешкоди для експортерів енергоносіїв і зростання внутрішнього попиту в країнах-імпортерах енергоносіїв”, – йдеться в доповіді.

У 2019 року зростання світового ВВП, згідно з очікуваннями СБ, також складе 2,9%.

Джерело: Прайм