Трамп планує скоротити фінансування ООН на 40%

Адміністрація президента США Дональда Трампа готує укази, які значно скоротять фінансування ООН та інших міжнародних організацій. Про це повідомляє Ліга.net, з посиланням на  The New York Times.

Передбачається скорочення фінансування як мінімум на 40%.

Трамп не хоче фінансувати організації, в складі яких є Палестинська автономія, які підтримують аборти або обходять санкції проти Ірану або Північної Кореї.

Також указ може стосуватися організацій, на які впливають країни-спонсори тероризму або члени якої систематично порушують права людини.

Повинен з’явитися спеціальний комітет, який оцінить витрати на миротворчі операції ООН, Міжнародний кримінальний суд, Фонд ООН в області народонаселення і програми допомоги країнам, які виступають проти політики США.

На початку року Уряд Ізраїлю заявив про намір скоротити фінансування ООН на $6 млн на знак протесту проти резолюції, яка засуджує будівництво ізраїльських поселень на палестинській території.

США забезпечують більшу частину бюджету організації – 22% від основного бюджету і 28% бюджету миротворчих операцій ООН, який становить $7,9 мільярда.