Три нардепи перевірили виконання оборонної програми на «Житомирському бронетанковому заводі»

Українські оборонні заводи завантажені на 100% та виконують всі заплановані роботи з ремонту та переоснащення військової техніки.

Про це заявив нардеп Вадим Кривенко, який разом з членами Комітету з питань нацбезпеки та оборони, зокрема Тетяною Чорновол та Дмитром Тимчуком, перевіряв сьогодні виконання програми державного кредитування, розробленої Комітетом ВР з питань національної безпеки і оборони та підтриманої урядом на ДП «Житомирський бронетанковий завод», передає Левый берег.

За його словами, вже в січні поточного року ДП «Житомирський бронетанковий завод» отримало перший транш у розмірі 125 млн грн із загальної суми кредиту на 700 млн грн, розрахованої на три роки.

«Завод зараз повністю виконує державне замовлення з ремонту та модернізації бронетехніки. Це перший приклад нормальної роботи цієї програми, коли фінансування оборонної галузі, зокрема заводів, не залежить від рішень Верховної Ради, не залежить навіть від виконання Державного бюджету, оскільки це кредит банку. Головне, що є гроші, є перспектива та можливість забезпечувати нашу армію нормальною технікою, що зараз і почав робити «Житомирський бронетанковий завод», – зазначив народний депутат.

Загалом, за його інформацією, в цій програмі візьмуть участь ще 11 оборонних заводів з всієї України, наприклад, у Львові, Харкові, Шепетівці і інших містах.