Заради дружби з Путіним Трамп починає зливати американську розвідку

Відмовляючись прийняти висновки американської розвідки, обраний президент США Дональд Трамп у середу підтримав заяву Джуліана Ассанжа, що Росія не була джерелом викрадених документів, опублікованих WikiLeaks в період президентських виборів у США.

На це звертає увагу американське авторитетне видання The Hill, інформує Укрінформ.

“Джуліан Ассанж сказав: “14-річний підліток міг би зламати пошту”. Чому Національний комітет Демократичної партій такий необережний? Він (Ассанж – ред.) також сказав, що росіяни не давали йому інформації”, – цитує видання один із останніх твітер-дописів Трампа.

Напередодні ввечері Джуліан Ассанж розповів в інтерв’ю Fox News про те, що документи, які були викладені на сайті WikiLeaks, мали походження не з Росії. Однак адміністрація Обами, грунтуючись на даних розвідки, ще в жовтні офіційно звинуватила Росію у втручанні в президентські вибори в Сполучених Штатах. Більше того, уряд США оголосив нові санкції проти Росії минулого тижня, видворивши також 35 дипломатів та закривши дві російські дипломатичні установи, мотивуючи це, зокрема, відповіддю на кібер-атаки з боку РФ.

Як повідомляв Укрінформ, керівники американських розвідувальних служб зберуться в п’ятницю на зустріч з обраним президентом Дональдом Трампом, щоб детально поінформувати його, передусім, про участь Росії в хакерських атаках на політичні установи США.