Із завтрашнього дня вступають в силу надзвичайні міри в енергетиці України

Тимчасові надзвичайні заходи на ринку електричної енергії вступлять в силу завтра, 17 лютого. Відповідне розпорядження Кабінету міністрів N100-р від 15 лютого опубліковано в урядовому виданні Урядовий кур’єр, пише Ліга.net.

Згідно з документом, держпідприємство НАЕК Укренерго зобов’язане визначити допустимий рівень зниження резерву енергогенеруючих потужностей, встановити вимоги до складу обладнання теплових електростанцій енергогенеруючих компаній в розрізі енергоблоків, застосувати в разі виникнення потреби за погодженням з Міненерго графіків погодинного відключення електроенергії і графіків її аварійного відключення.

Держпідприємство Енергоринок доручено розробити графік навантаження енергосистеми України з урахуванням вимог Укренерго.

НАЕК Енергоатом зобов’язана провести техобслуговування обладнання атомних електростанцій, пов’язаного з необхідністю часткового розвантаження одиничних енергоблоків атомних електростанцій, у вихідні або святкові дні і розвантажити енергоблоки при необхідності по балансу потужності в вихідні та святкові дні.

Розпорядження набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування і діє протягом місяця.

Нагадаємо, напередодні прем’єр-міністр Володимир Гройсман оголосив про введення тимчасових надзвичайних заходів в енергетиці.

Гройсман підкреслив, що уряд буде робити все можливе, щоб не допустити або мінімізувати відключення електроенергії, а також мінімізувати негативні наслідки для громадян.

“Відключення здійснюватимуться тільки в крайніх випадках. Зараз питання так не стоїть”, – сказав прем’єр.