КДБ Білорусі заявляє про затримання 26 «бойовиків» з арсеналом зброї

У Комітеті державної безпеки Білорусі повідомили про затримання 26 представників організацій «Білий легіон» та «Молодий фронт», у яких було вилучено арсенал зброї, а також нібито виявлено атрибутику «УНА-УНСО» та батальйону «Азов».

Про це повідомляє агентство «БЕЛТА».

Всього було затримано 26 осіб. «Проведено 29 обшуків за місцями їх проживання, перебування і зберігання предметів і документів. Вилучено автомат Калашникова, 3 карабіни, 2 пістолети, патрони, гранати, кийки, метальні ножі і сокири, предмети і речовини для виготовлення саморобних вибухових пристроїв, військова форма, бронежилети, каски, медичні аптечки натовського зразка, різна атрибутика батальйону «Азов», «Тактичної групи Білорусь», УНА-УНСО, а також посібники по веденню бойових дій в місті», – йдеться в повідомленні.

У спецслужбі також заявили, що затримані нібито планували використовувати зброю під час акцій 25 березня.

Серед затриманих – колишні представники «Білого легіону», націоналістичної організації, що заявила про припинення діяльності ще на початку 2000-х, а також представники молодіжної організації «Молодий фронту», серед яких й очільник руху – Дмітрій Дашкевіч.