Латвія звинуватила Росію в шпигунстві

Росія в минулому році проводила кібершпигунство за окремими латвійськими політиками, журналістами та державними установами.

Про це заявив після засідання уряду директор Бюро по захисту Сатверсме (БЗС) Яніс Майзітіс, повідомляє DELFI, інформує 24 канал.

У бюро немає інформації про те, що в результаті шпигунства в розпорядженні російської або інших іноземних спецслужб могли виявитися дані про Латвію, що містять державну таємницю.

Майзітіс зазначив, що активність шпигунської діяльності Росії в минулому році не надто відрізнялася від 2015 року, і в цілому її можна оцінити як середню.

Цього року в Латвію, як і в дві інші країни Балтії, прибудуть міжнародні батальйони НАТО. З урахуванням посилення присутності сил альянсу в регіоні, активність спецслужб Росії в Латвії може зберегтися на колишньому рівні, але не виключені і спеціальні заходи, спрямовані проти солдатів НАТО, сказав Майзітіс.

“Ці процеси, зрозуміло, будуть у сфері уваги служби безпеки і в цьому році”, – наголосив директор БЗС.

Він відмовився відповідати на питання про те, хто був об’єктом кібершпигунства, зазначивши, що це були політики різного рівня.