Міжкімнатні двері

Міжкімнатні двері – це не тільки елемент, що ізолює одну кімнату від іншої, але ще й елемент декоративного характеру, за допомогою якого можна змінитипростір.

Вибір дверей – дилема не з легких, як, спочатку, може здаватися. Як вибрати тип дверної конструкції, матеріал виготовлення і підібрати дизайн, відповідний загальній стилістиці приміщення? (“Комфортный Дом” – недорогие межкомнатные двери)

Міжкімнатні двері – це вкрай необхідний предмет дизайну інтер’єру. Саме двері, що розділяють два простору в будинку, повинні відповідати стилістиці обох приміщень.

Так як на сучасному ринку пропонують незліченну кількість моделей: в широкому спектрі колірної гами, видів конструкцій, матеріалів і в різному ціновому діапазоні – питання вибору заганяє споживача в глухий кут.

Отже, як вибрати практичний для себе варіант?

Існують кілька типів механізмів відкривання і закривання міжкімнатних дверей: двері, що відкриваються (класичні), розсувні.

Двері, що відкривають просто ї бувають класичні (відкриваються в одному напрямку), переворотні (можуть відкриватися вертикально, наприклад, як балконні двері з пластику), салун (відрізняються відсутністю фіксованого положення, тобто можуть відкриватися в обидва напрямки). 

Розсувні двері.

Розсувні конструкції дуже популярні, так як мають ергономічність, що ідеально заощадить простір. Конструкція розсувних дверей складається з основи (дверного полотна) з роликами, яке встановлюється на рейки, прикріплені до стіни.

Основними достоїнствами розсувних дверей є:

  1. Економія вільного простору,
  1. Безпека,
  2. Модний тренд в дизайні інтер’єрів, можливість використовувати в ролі перегородок між кімнатами.

Однак у розсувних систем є і недоліки:

  1. Низька тепло – і звукоізоляція (розсувні двері рухаються по рейках на роликах, що створює шум при відкритті),
  2. Відносно висока вартість (за рахунок механізму).

Види розсувних конструкцій.

Двері-купе. Конструкція даного виду майже ідентична дверей шафи-купе. Двері-купе ергономічніші традиційних розсувних дверей, так як при відкритті, полотна накладаються один на одного.

Зсувні двері. Дана конструкція сама ергономічна з усіх можливих, так як відкривання дверного полотна відбувається в порожнину стіни, а не вздовж неї. В даному випадку стіна зводиться з гіпсокартону і вбудовується в неї металевий паз.