Обираємо тротуарну плитку правильно

Прийнявши рішення про укладку території дачної ділянки тротуарною плиткою, ми, в першу чергу, повинні визначити тип матеріалу, який на довгі роки стане одним з елементів дизайну території, тому вибирати плитку необхідно ретельно, щоб не доводилося потім вносити зміни в структуру покриття і ремонтувати доріжки , двір або місце стоянки автомобіля.

Для правильного підбору товщини плитки потрібно заздалегідь прорахувати навантаження на поверхню – для пішохідних доріжок досить товщини покриття 2-3 см, а для автомобіля необхідно вже більше 4 см.

Кольорову гаму тротуарної плитки підбирають виходячи із загального колірного рішення ділянки, включаючи будівлю, найпростіше, якщо виникають сумніви, укладати плитку світло-сірого кольору, вона підходить практично до будь-якого фону.

Купуючи плитку (плитка тротуарная Днепропетровск), дуже важливо визначити її якість, покупку найкраще робити на великих базах будматеріалів, що мають сформовану репутацію і підтверджують якість своєї продукції відповідними сертифікатами. Гнатися за дешевизною в цьому питанні точно не варто, адже ми облаштовуємо зовнішні поверхні, які завжди на виду і повинні не тільки виглядати цілісно і красиво, але і бути надійними в експлуатації. Всупереч стереотипу, найлегше укладається фігурна тротуарна плитка, а ось прямокутну підганяти складніше через правильних розмірів, де будь-яке порушення геометрії відразу стає помітним.

Розмітка території під майбутні доріжки та майданчики не вимагає великих зусиль, важливо тільки дотримати необхідні пропорції і зробити невеликий запас в кілька сантиметрів по краях, який дозволить мати допуск і який потім можна засипати грунтом, якщо вийде зайва відстань від краю. 

При розмітці обов’язково потрібно враховувати початкові розміри плитки, щоб не було потреби її потім вкорочувати. Це не так складно, так як ми все-таки  не обмежені стінами і іншими перешкодами при мощенні доріжок. З варіантами укладання тротуарної плитки теж особливих складнощів виникнути не повинно – в готовий ландшафтний дизайн нерівної ділянки добре впишуться звивисті доріжки, а якщо геометричних надмірностей немає, то розумніше робити рівні пішохідні доріжки, що підкреслюють правильність пропорцій.