Питання інтернатних закладів сесія обласної ради не розглядатиме

Питання щодо закриття інтернатних закладів не буде внесено на розгляд депутатів обласної ради на черговій сесії.

На цьому наголосила депутат обласної ради Олена Галагуза.

«Ніхто інтернатні заклади закривати не буде. Це питання навіть не внесено на розгляд сесії. Треба сказати, що активісти готувалися до комісії і прийшли її зірвати, як і засідання сесії. Я, як голова комісії, показала їм порядок денний, в якому це питання відсутнє, і вони пішли», – зазначила Олена Галагуза.

Також вона додала, що їй дзвонила голова батьківського комітету Житомирської загальноосвітньої спецшколи-інтернат №1, яка сказала, що батьки не уповноважували активістів приходити і захищати їх права та додала, що не потрібно це питання політизувати.

Крім цього, депутат обласної ради Олена Галагуза закликала усіх до співпраці та конструктивного діалогу: «У різному ми розглядали офіційне звернення від Кмитівської спеціальної школи-інтернату і дійсно, ми проговорили варіанти економії коштів. От як раз це комунікація і співпраця. А не коли активісти приходять і прикриваються інтересами батьків. Я звертаюся до всіх: депутати обласної ради відкриті до спілкування – ніхто не має право політизувати дитячі питання».

Також Олена Галагуза додала, що планується створити нову робочу групу з вивчення стану справ інтернатних закладів, яка розбереться по кожному випадку окремо та допоможе знайти консенсус.