Держави G7 підтримали медичну реформу в Україні

Без категорії

Посли країн Великої сімки в Україні висловилися на підтримку медичної реформи в країні. Про це йдеться в заяві дипломатів Німеччини, США, Японії, Великобританії, Франції, Італії та Канади, передає Ліга.нет.

У документі зазначається, що після недавньої зустрічі з в.о. міністра охорони здоров’я Уляною Супрун вони “хочуть підкреслити підтримку плану реформ охорони здоров’я”.

“Ми вважаємо, що прийняття цього плану, який визначає державні гарантії фінансування застрахованих медичних послуг і лікарських засобів через Національну службу охорони здоров’я України, є ознакою того, що Україна готова і зобов’язана просуватися вперед з її життєво важливими реформами, в сфері охорони здоров’я та боротьби з корупцією, в інтересах своїх громадян”, – сказано а заяві послів G7.

На їхню думку, прийняття законодавства, пов’язаного з реформою охорони здоров’я, стане важливим кроком на шляху зміни взаємодії українців з державною медсистемою “для забезпечення того, щоб вони отримували послуги, які їм необхідні і на які вони заслуговують, раціональним і законним способом”.

У заяві наголошується, що керівництво МОЗ “вже досягло багато чого” в області охорони здоров’я. Однак, на думку послів G7, в цьому напрямку ще належить виконати велику роботу.

6 січня 2017 року Україна запрацювала система спрощеної реєстрації лікарських засобів, зареєстрованих в країнах Заходу. 1 квітня стартувала програма Доступні ліки, яка дозволить українцям отримувати ряд препаратів безкоштовно або з невеликою доплатою.