Родина житомирської журналістки скаржиться на упередженість слідства

Родина житомирської журналістки скаржиться на упередженість слідства у справі конфлікту між її прийомним батьком, жителем гуртожитку-багатоповерхівки по вул. Шевченко, 43 Сергім Івановичем Куником та представником КВЖРЕПу №16 Журавським Владиславом Антоновичем.

Про цю історію повідомили місцеві ЗМІ та загальнонаціональні телеканали.

Бійка трапилася в коридорі гуртожитку на 5-му поверсі під час відрізання жителів цієї багатоповерхівки від світла представниками КВЖРЕПу.

Тоді житель гуртожитку Сергій Куник намагався завадити представникам КВЖРЕПу відрізати його квартиру від світла, аргументуючи це тим, що його сім’я не має заборгованості по електроенергії, а ЖЕК взагалі не мав права відрізати від світла жителів, адже відсутній договір між гуртожитком і ЖЕКом на постачання електроенергії для побутових потреб.

З розповіді Сергія Куника, він взяв у руки пилку, щоб налякати нею представкників ЖЕКу і таким чином завадити їм залишити його квартиру і квартири інших сусідів посеред зими без світла. З його слів, його почали бити, і падаючи, він цією пилкою зачепив Владислава Журавського, чим наніс йому легкі тілесні ушкодження. Каже, що втратив свідомість, а його лежачого добивали працівники ЖЕКу. Наміру свідомо наносити удари цією пилкою, з його слів, він не мав.

Після цього інциденту світло жителям 5-го і нижчих поверхів, яким працівники ЖЕКу встигли відрізати електропостачання, заново підключили. 

Сергій Куник подав заяву про побиття. Аналогічну заяву подав і представник КВЖРЕПУ Владислав Журавський.

Зі слів Сергія Куника, його заяву проігнорували, усіляко уникаючи її розгляду і його аргументів на свій захист, натомість надали сприяння заяві Владислава Журавського, що Сергій Куник розцінює як несправедливість по відношенню до себе збоку правоохоронних органів в плані досягнення принципів неупередженості слідства.

Свою провину у тому, що він взяв у руки пилку він визнає, і розкаюється у цьому. Каже, треба було не пилку брати до рук, а щось менш кримінальне – наприклад, відро води, або чогось іншого менш приємного, що могло б остудити тих, хто прийшов відключати їхні квартири посеред зими від світла і не призвести до криміналу, бо за облиття безпечною рідиною відповідальність менша, а ефект досягається потрібний.

Все, що просить Сергій Куник – щоб слідство було чесним, його аргументи також почули і щоб правоохоронними органами було прийнято справедливе рішення.

Документи надані Сергієм Куником: