Росія та Іран погрожують США

Альянс союзників президента Сирії Башара Асада, до якого входять Росія та Іран, погрожує застосувати силу у відповідь на “будь-який перетин червоних ліній” в Сирії, незалежно від того, хто це зробить. 

Із відповідною заявою Спільний командний центр бойових дій у Сирії виступив у неділю, 9 квітня, повідомляє агентство Reuters із посиланням на групу видань Ilam al Harbi.

У заяві наголошується, що ракетний удар, завданий Вашингтоном по сирійській авіабазі у відповідь на газову атаку в Хан-Шейхуні, “перетнув червоні лінії”. 

“Починаючи з цього моменту, ми відповідатимемо силою будь-якому агресорові або у відповідь на будь-який перетин червоних ліній, хто б це не зробив. І Америка знає нашу здатність добре реагувати”, – зазначається у заяві.

Нагадаємо, флот США у Середземному морі в ніч на 7 квітня випустив близько 50 ракет Tomahawk по підконтрольній військам президента Башара Асада військовій базі в Сирії. За даними США, саме з цієї бази були запущені літаки, які здійснили хімічну атаку в провінції Ідліб.