США можуть завдати превентивного удару по Північній Кореї

США готові завдати попереджувального удару по КНДР, якщо будуть помічені ознаки підготовки північнокорейської армії до ядерних випробувань.

Про це повідомляє NBC News з посиланням на джерела в американській розвідці.

За даними джерел, США розмістили два есмінці, оснащених крилатими ракетами типу «Томагавк». Зауважується, що один з бойових кораблів розташований у 300 милях (близько 500 км – ред.) від майданчика для ядерних випробувань КНДР.

Крім того, важкі бомбардувальники американських ВПС розмістилися на острові Гуам. Вони, як підкреслюється, теж готові атакувати «за необхідності».

Раніше Північна Корея попередила про наближення «великої події», і на думку посадових осіб США мова йде про ядерне випробування, яке може відбутися вже у ці вихідні.

Напередодні у Держдепартаменті США заявили про неефективність ведення довгострокових переговорів щодо проблеми із ядерними випробуваннями КНДР.

«Думаю, є розуміння, що час для дискусій, для різного роду довгострокових переговорів, стратегій рішення – минув», – заявив офіційний представник відомства Марк Тонер.

Нагадаємо, США 9 квітня відправили авіаносну ударну групу в регіон Корейського півострова.

Раніше Рада національної безпеки США представила президенту Дональду Трампу можливі варіанти реагування на ядерну програму Північної Кореї. Серед двох запропонованих шляхів — розміщення американської ядерної зброї у Південній Кореї або ліквідація північнокорейського лідера Кім Чен Ина.