США завдало ракетного удару по сирійській базі, яка потруїла людей

Військово-морські сили США завдали ракетного удару по Сирії з кораблів, розташованих в Середземному морі, інформує 24 канал.

60 ракет “Томагавк” поцілили по сирійській військовій авіабазі в провінції Хомс. Ракети випустили за наказом президента США.

Вони вразили військову базу урядових військ в Сирії, з якої, як вважають в Штатах, здійснили хімічну атаку на провінцію Ідліб.

Як повідомляє “Дождь“, посилаючись на Al Arabia, в результаті операції загинули четверо військовослужбовців ЗС Сирії.

У Пентагоні повідомили, що на атакований базі перебували й російські військові, але вони не піддалися ударам. Влада США заявила, що попередила Росію про атаку. За словами держсекретаря Рекса Тіллерсона, Вашингтон не просив згоди Москви на удар, а Росія не змогла виконати свої зобов’язання по знищенню хімічної зброї в Сирії, тому що “або була співучасницею, або просто некомпетентною”.

Також Тіллерсон зазначив, що Штати не попереджали про планований ракетний удар особисто Володимира Путіна.

 4 квітня стало відомо, що понад півсотні людей загинули в сирійському місті Хан-Шейхун внаслідок хімічної атаки. Це підтвердили і результати експертизи тіл загиблих, яку оприлюднила Туреччина.

6 квітня, за повідомленням німецького журналіста Джуліана Рьопке, війська президента Башара Асада знову застосували хімічну атаку.