Щоб поїхати до ЄС по безвізу, документів багато не треба – Клімкін

Для перетину кордонів країн Європейського Союзу після запровадження безвізового потрібно мати лише біометричний паспорт та поліс страхування. Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін, передає Тиждень.

«Не потрібно тягнути всю пачку документів. Що потрібно на кордоні? На кордоні потрібен біометричний паспорт. Підкреслюю, тільки біометричний паспорт. Разом з біометричним паспортом, звичайно, має бути поліс страхування», – пояснив міністр.

«Насправді, важливо підтвердити прикордонникам, особливо на першому етапі, мету Вашої поїздки. Якщо це офіційно, то у Вас є запрошення, регламент конференції або ще якісь документи. Тобто, це просто необхідно пояснити. Але тягнути якісь нескінченні документи, які підтверджують фінансові можливості не потрібно», – додав він.

Нагадаємо, 6 квітня Європейський парламент на пленарному засіданні в Страсбурзіпроголосував за введення безвізового режиму для громадян України в країнах Євросоюзу. За відповідне рішення проголосували 521 депутата ЄП з 647. Проти були 75 осіб, а утрималися – 36. Посли країн ЄС мають затвердити це рішення 26 квітня.