У Монако представили літаючий автомобіль

На автомобільному шоу в Монако Top Marques пройшла презентація літаючого автомобіля. На створення моделі, розробником якої виступила словацька компанія AeroMobil, знадобилося більше 25 років. На даний момент новинка вже доступна для попереднього замовлення. Як повідомляє Zive, ціни на машину складають від 1,2 до 1,5 млн євро.

Розробники підкреслили, що нова версія літаючого автомобіля практично повністю повторює серійний варіант. Перші екземпляри будуть доставлені своїм власникам в 2020 році. При створенні аеромобіля активну підтримку проекту надавав уряд Словаччини. 

ArtCar – оклейка авто пленкой цены.

Автоматичний перехід AeroMobil в режим польоту займає три хвилини. Запас ходу в наземному варіанті становить 700 км, а в повітряному – 750 кілометрів. Максимальна швидкість автомобіля – 160 км на годину. При цьому в повітряному режимі цей показник досягає 360 км на годину. До 100 км/год транспортний засіб може розігнатися за 10 секунд. Вага машини становить 960 кілограмів.

Новинка оснащується парашутом і подушками безпеки. Раніше в ході випробувань AeroMobil впав з висоти близько 300 метрів. Інцидент стався в травні 2015 року. На момент аварії аеромобіль пілотував дизайнер і співзасновник проекту Штефан Клейн, який зміг уникнути травм.

На початку 2017 року в Нідерландах в продаж надійшов перший у світі серійний літаючий автомобіль. Модель під назвою PAL-V Libertу обійдеться в суму від 499 тис. євро. Автомобіль буде випущений тиражем в 90 штук, а перші екземпляри клієнти отримають не раніше 2018 року. PAL-V Libertу оснащується двома двигунами: один служить для їзди по дорогах загального користування, а інший – для польотів. Процес перетворення автомобіля в літальний апарат займає, за оцінками виробника, від п’яти до десяти хвилин.