У свій сотий день Трамп порушив традиції і знову облаяв американські ЗМІ

Президент США Дональд Трамп, виступаючи перед прихильниками на мітингу в честь 100 днів президентства, розкритикував американські “брехливі ЗМІ” і звинуватив їх у виробництві фейків. Про це пише BBC.

Зараз, у Вашингтоні, вони дивляться, і вони хочуть бути тут сьогодні ввечері з нами”, – сказав Трамп в своїй промові на мітингу в Харрісбурзі, штат Пенсільванія. – І ніщо не може радувати мене більше, ніж бути тут за більш ніж 100 миль від вашингтонського болота і проводити вечір з усіма вами”.

“Жирна двійка”

Президент заявив, що якщо робота ЗМІ – бути чесними і говорити правду, то вони заслуговують “жирної двійки”.

Трамп додав, що журналісти виявилися в пастці на вечері у Вашингтоні, і передбачив, що захід буде “дуже, дуже нудним”.

Президент на 100-й день роботи на посаді вирішив, що краще поїхати на мітинг для своїх прихильників Пенсільванії. Захід був схожим на його виступи перед виборцями під час кампанії.

На щорічну вечерю Асоціації кореспондентів при Білому домі Трамп не поїхав.

Асоціація кореспондентів з’явилася більше 100 років тому, в 1914 році, і з 1921 року її спеціальні вечері традиційно відвідували президенти США. Трамп традицію порушив.

“Провідні (брехливі) ЗМІ відмовляються оприлюднювати список наших досягнень, включаючи 28 підписаних законів, посилення на кордонах і величезний оптимізм”, – написав він у “Твіттері”.

На мітингу Трамп також назвав свої перші 100 днів президентства “дуже продуктивними” і сказав прихильникам, що попереду чекають “великі, великі битви”, в яких він в будь-якому випадку переможе.

Процес пішов

Крім того, Трамп пообіцяв, що всі країни НАТО будуть вносити свій фінансовий внесок в зміцнення безпеки блоку.

“Ми змушуємо країни НАТО, нарешті, виплачувати справедливу частку. Вони почали збільшувати свої вкладення на мільярди доларів, але ми не заспокоїмося, поки всі не будуть платити стільки, скільки вони повинні”, – зазначив він.

Президент нагадав, що за останні вісім років США подвоїли свої витрати на оборону. Стільки ж платили всі країни альянсу разом узяті. 

“Нечесно”, – констатував він. 

Прихильників він запевнив, що збройні сили країни чекає модернізація.

“Підтримка першості Америки має на увазі відновлення наших збройних сил. І ми почали цей процес”, – сказав він.

Обіцяв знизити податки

Президент також пообіцяв громадянам “одне з найбільших в історії” країни скорочення податків.

За словами Трампа, його адміністрація “пропонує великі податкові пільги для середнього класу і зниження податків для бізнесу з 35% до 15%”.

“Ви побачите: компанії будуть розвиватися, вони повернуться в нашу країну і більше не будуть її знову покидати, бо податки і регулятивні норми будуть чесними”, – сказав Трамп.