Василь Базів. Зустріч зі студентами ЖДУ ім. І.Франка

Початок зустрічі залишив приємне враження, так як Василь Андрійович розповідав про історію створення декількох своїх романів. Проте минуло кілька хвилин, і аудиторія помітно пожвавилась, вловивши деякі неточні та місцями абсурдні речі у розповіді письменника.

Цитую: “Майя —інопланетяни, які прибули на землю”. Тобто Василь Андрійович стверджує, що прадавній народ Майя, котрий передбачив так званий “кінець світу 2012 року” —це інопланетяни, що прибули на Землю як месія.

Після такої заявки присутні студенти, м’яко кажучи, ставились до слів Василя Андрійовича з іронією.

Ще одним важливим моментом, який важко було пропустити повз вуха стала розповідь, як нібито Корольов говорив зі Сталіним про політ у космос. Теоретично таке було можливо. Але мова йшла про політ Гагаріна, що відбувся у 1961 році. А Сталін, як відомо, помер 1953 року.

Якщо поверхнево, то в період з 1938 по 1944 роки Корольов відбував покарання за участь у контрреволюційній організації. І лише в 1946 став головним конструктором.

Більшість присутніх не зрозуміла про що йшла мова, адже теми мало перепліталися між собою і не мали особливого смислового навантаження.

В кінці розповіді Базіва звучали питання з аудиторії, але достойних відповідей дано не було. Здавалось, ніби він губиться, коли ставили запитання люди, що є компетентними у галузі його діяльності.

Загалом,здалось, що захід ніс розважальний характер, аби студенти відпочили та не пішли на пару. Враження залишилися нейтральними, не було за що зачепитися.

Фото: Вавшко Вікторія 

Гузь Олена 

Гачаєв Сергій