Як ми обираємо взуття

Підбираючи розмір, більшість людей знає, що взуття не повинно бути малим. Якщо протягом тривалого часу носити взуття, яке мале, то це може привести до серйозної деформації стопи, виникнення хворобливої кісточки Hallux Valgus і молоткоподібних пальців. Сильно стислі пальці стопи можуть порушувати кровообіг в ногах.

Однак, далеко не всі знають, що відбувається, якщо взуття велике. У цьому випадку порушується перекатний рух стопи, перед пальцями в мисці взуття залишається ще трохи місця, яке пальці не можуть контролювати і при ходьбі стопа вдаряється об підлогу більш жорстко, ніж це повинно відбуватися при плавному перекатному русі. Навантаження на суглоби збільшується і з часом плюсну буде «зводити».

Отже, спочатку правильно вибрати розмір та хороший інтернет-магазин, як наприклад, Stilno-Modno. У багатьох людей стопи по довжині різні, тому при покупці орієнтуйтеся на ту стопу, яка довша. Якщо в моделі, яка Вам сподобалася, немає половинних розмірів і доводиться брати взуття трохи довше, ніж треба, можна скористатися устілкою або напівустілкою для підгонки за розміром.

За сучасною статистикою, чоловіки часто купують взуття на розмір, а то і на два більше, ніж треба. Справа в тому, що взуття більшого розміру автоматично і ширше, тому при широкій стопі здається, що взуття більшого розміру і краще сидить.

Якщо взуття за розміром Вам підходить, але тим не менше тисне – ні в якому разі не беріть на розмір більше. Пошукайте краще іншу модель.

Насправді, наша стопа – тривимірна, вказаний розмір каже тільки про довжину взуття.

Наступне, на що треба звернути увагу – повнота.

Поняття «повноти» у взутті не треба плутати з шириною взуття. Повнота взуття визначається обхватом в пучках, тобто об’ємом стопи в самій її широкій частині. Так звана пучкова лінія проходить навколо стопи по виступаючим кісточкам великого пальця і мізинця. Крім того, треба враховувати ще підйом стопи. На основі цих параметрів і розраховується повнота взуття.  У магазинах з широким асортиментом зазвичай представлена взуття у всіх видах повноти, тому питайте продавця!