Як обрати жіночі колготки

Один і той же розмір у різних виробників може помітно відрізнятися. Колготки найкраще вибирати точно за розміром, параметри вказані на упаковці в спеціальній таблиці.

Коли розмір суміжний (наприклад, між 2 і 3), то потрібно брати більший, так як маленькі колготки частіше рвуться і неправильно сидять на нозі.

Розміри колготок позначаються або цифрами (в інтервалі від 1 до 6), або латинськими буквами: S – маленький розмір колготок, M – середній, L – великий, XL – дуже великий. «Sweet Home» – женские колготки оптом.

Існує думка, що менший розмір колготок забезпечить нозі максимальну стрункість. Насправді, це не так. Від найменшого зовнішнього впливу такі колготки швидко «роз’їдуться», з’являться помітні зачіпки.

Протипоказання при виборі колготок і догляд за ними

На ринках та інших неофіційних точках продажів часто можна знайти підробки фірмових колготок. Краще купувати вироби в магазинах, торгових центрах або на зарубіжних сайтах, де ціни на моделі значно меншы. Якщо фірма колготок невідома або виникають сумніви вт їх назві, то краще відмовитися від покупки.

Важливе правило – обов’язково перевіряти колготки на цілісність прямо в магазині. В інтернет-бутиках за збереженням товарів дивляться більш ретельно.

При покупці/отриманні потрібно уважно оглянути упаковку колготок. Вона повинна бути чиста, акуратно склеєна, з чітким логотипом бренду. На упаковці має бути вказано колір колготок, їх розмір і щільність в den.

Варто приділити особливу увагу і швам, а також ширині пояса. Дешеві моделі мають круглі шви, згодом проступають крізь облягаючий одяг. У якісних виробів шви плоскі. Дорога продукція повинна мати ластку (ромбоподібний шматок тканини, що з’єднує дві панчохи), причому вона обов’язково повинна бути з бавовни. Завдяки цьому колготки більш зносостійкі і довговічні.