Справа табачного ринку: ГПУ висунула звинувачення українському олігарху

Генпрокуратура повідомила про підозру в ухиленні від сплати податків та фіктивному підприємництві українському олігарху Олександру Грановському. Про це повідомила прес-служба ГПУ.

ГПУ розслідує злочини посадових осіб дистриб’ютора тютюнової продукції – ТОВ «Мегаполіс Україна» (з травня 2016 року ТОВ «Тедіс Україна»).

“За результатами проведеного досудового розслідування здобуто достатньо доказів для повідомлення про підозру мешканцю міста Одеса українському олігарху О. Грановському у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 212 КК України (ухиленні від сплати податків, що входять в систему оподаткування, введених в установленому законом порядку, вчиненому особою, яка зобов’язана їх сплачувати, і які призвели до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах), ч. 2 ст. 205 КК України (фіктивному підприємництві, тобто створенні суб’єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, вчинене за попередньою змовою групою осіб) КК України”, – ідеться в повідомленні прес-служби.

За інформацією ГПУ, Грановський за попередньою змовою зі службовими особами ТОВ «Тедіс Україна», яким вже повідомили про підозру, створив злочинну схему ухилення від сплати податків, від якої підконтрольні йому підприємства були вигодонабувачами.

Як зазначається, у зв’язку з цим слідчі та прокурори у вівторок, 23 травня, повідомили Грановському про підозру.

Олександр Геннадійович Грановський — український бізнесмен, мільйонер, колишній народний депутат України, видавець журналу «Фокус», акціонер компанії Vertex Hotel Group, що управляє об’єктами готельного призначення: «Бристоль», «Лондонська» в Одесі та «Президент готель» у Києві.