У Дніпрі частина поліції підтримала побиття бандитами учасників АТО

Україна

Вчора в Дніпрі співробітники поліції діяли з порушеннями закону “Про поліцію”, застосовуючи надмірну силу для охорони громадського порядку.

Про це повідомив радник глави МВС, нардеп Антон Геращенко у Facebook, інформує Еспресо.

“Замість того, щоб стати між двома ворогуючими сторонами, окремі співробітники поліції діяли в інтересах однієї зі сторін. При цьому, співробітники поліції не реагували на порушення громадського порядку з боку осіб спортивної статури, напнувши на себе помаранчеві квадрати в якості знаків розпізнавання членів зграї”, – повідомив Геращенко.

За його словами, за даним фактом повинно бути проведено службове розслідування в результаті якого співробітники поліції, що перевищили свої повноваження, повинні бути звільнені з займаних посад і притягнені до відповідальності.

У числі перших, перевірці підлягатиме версія про домовленості між одним з лідерів “Опоблоку” Олександром Вілкулом з кимось із керівництва місцевої поліції.

“Всі вчорашні події детально задокументовані десятками відеокамер і всі факти побиття і бездіяльності з боку окремих співробітників поліції отримають свою персональну юридичну оцінку”, – повідомив Геращенко.

При цьому самі поліцейські беруть участь в звільненні України від російських загарбників й несуть втрати.