Запірна арматура

Сьогодні практично всі санітарно-технічні системи мають в своєму складі запірну арматуру. Вона перекриває потоки робочого середовища в трубопроводах, пропускає гази і рідини в одному напрямку і запобігає їх зворотньому руху. 

Трубопровідну арматуру використовують для регулювання водяних і повітряних потоків, а запобіжні клапани дозволяють запобігти її розриву. 

У більшості галузей промисловості і в повсякденному житті знайшли широке застосування труби різноманітних видів і типів, за якими в будинку поставляється вода, тепло і газ. З урахуванням умов експлуатації і призначення труби виготовляють з різних матеріалів.

Сталеві труби, найбільш часто використовувані в системах водопостачання, бувають:

звареними: вони різні за механічними властивостями і хімічним складом, залежними від марки стали

безшовним, які відрізняються більш високою вартістю в порівнянні зі зварними трубами і призначені для застосування в ситуаціях, коли не можна використовувати зварні труби

Перевагами сталевих труб є їх міцність і пластичність. Вони стійкі до дії великого внутрішнього тиску і важать значно менше, ніж чавунні. Однак через схильності корозії сталеві труби мають порівняно короткий термін служби.

Чавунні труби відрізняються рядом специфічних властивостей, які унеможливлюють їх використання на сейсмічно небезпечних територіях і слабких грунтах. Для захисту чавунних труб від корозії використовуються розплавлений нафтовий бітум або шар забеленного високоміцного чавуну.

При виготовленні азбестоцементних труб використовуються азбестоцементне волокно і портландцемент. Вони вигідно відрізняються:

невеликою масою

малою теплопровідністю

стійкістю до корозії

можливістю простої механічної обробки

Пластмасові труби виробляють з поліетилену, полівінілхлориду, поліпропілену та ін. Вони ідеальні при будівництві трубопроводів на сейсмічно небезпечних територіях і слабких грунтах, в гірській і болотистій місцевості. Такі труби відрізняються:

стійкістю до корозії

стійкістю до сильних морозів (коли вода замерзає, пластмасові труби розтягуються, а коли вода відтає – звужуються)

малою теплопровідністю

хорошою пропускною спроможністю

невеликою вагою

простим монтажем.

Представляем вашему вниманию затвор поворотный «Баттерфляй». Надежный в эксплуатации и за отличную цену. Выбираем ООО «Реммеханика»  – лучшие в этой отрасли.