На Житомирщині утворилась мільярдна заборгованість по субвенції за надані пільги та субсидії

Наразі існує дуже серйозна проблема щодо заборгованості державного бюджету перед підприємствами ЖКГ за надані пільги та субсидії. 

Про це повідомляють в Асоціації міст України. 

За інформацією Мінфіну, станом на 1 червня цього року вона становить близько 33 млрд грн. 

При цьому, в Державному бюджеті України на 2017 рік на надання пільг та житлових субсидій населенню передбачена субвенція у сумі 47 млрд грн., які на сьогодні вже використані. Цього року була погашена заборгованість за надані пільги та субсидії за 2016 рік у розмірі 20 млрд грн.

Житомирщина потребує орієнтовно у 2017 році 3 млрд 131 млн грн.

На даний час, затверджено лише 1 млрд 915 млн грн. Заборгованість по субвенції станом на 1 квітня становить 1 млрд 362 млн грн.

Через фінансові проблеми підприємств ЖКГ, що виникли внаслідок недофінансування, місцеві бюджети змушені постійно їх дотувати. Саме тому 16 червня в Міністерстві фінансів відбулася робоча нарада щодо проблеми заборгованості державного бюджету перед підприємствами житлово-комунального господарства за надані споживачам пільги та субсидії.

За результатами наради була досягнута домовленість щодо якнайскорішого внесення в парламент законопроекту про внесення змін до державного бюджету, пошуку можливостей для фінансування залишку заборгованості у 8 млрд грн, джерела покриття якої на сьогодні відсутні.