Товариський матч. Україна – Мальта. Анонс, суддя, трансляція

До вашої уваги прев’ю зустрічі збірних України і Мальти в рамках підготовки до ЧС-2018. Повідомляє сайт Sportanalytic.com.

6 червня 2017 року. Товариський матч. 20:00
Стадіон: “Арена Меркур” (Грац, Австрія)
Суддя: Александер Харкам (Австрія)
ТБ: “Україна” і “Футбол 2”

Україна

Поразкою від хорватів команда Шевченка загнала себе у складні умови. Тепер ми офіційно боремось лише за друге місце і не маємо права оступатись на Фінляндії. В чому проблема? У відпочинку. УПЛ найпізніше з чемпіонатів топ-10 завершила свої виступи, а вже у середині червня більшість команд збереться разом. Звичайно, збірникам дадуть розширену відпустку, але прямо зараз це не допоможе і вони не у кращій формі, як мінімум.

Тому для “синьо-жовтих” Мальта чи не найоптимальніший суперник. Тут можуть дебютувати кіпери Андрій Лунін і Микита Шевченко, “динамівець” Володимир Шепелєв, а також дозаявлений в останню мить Артем Довбик. Тут можна нарешті поставити Малиновського в box-to-box і не хвилюватись за результат. До осені Україні не вистачало експериментів, а після – досвіду. Сьогодні ж можна отримати й те, й інше. І запевняємо, що буде не так легко, як здається.

Мальта

В кваліфікації ЧС аутсайдери вже робили сюрпризи, втім Мальта до їх числа не входить. Остання її перемога була зафіксована два роки тому проти Литви, після чого тренеру П’єтро Гедіну дали повний карт-бланш. Так, жодного офіційного балу команда відтоді не здобула, але і не поступалась розгромно з самого першого туру. Загалом, там задоволені прогресом і 182-ю позицією рейтингу ФІФА, наскільки це взагалі можливо.

Задачі у нас, звісно, різні, проте Мальті не звикати до сильних опонентів: Словенія, Англія в Шотландія – три наступні в офіційних матчах. “Червоні” не класичні напівлюбителі, адже грають за найсильніші клуби країни, маючи також п’ятьох легіонерів (більше, ніж у нас). Не можна не відзначити національну легенду 36-річного Майкла Міфсуда з 40 голами в 123 матчах за міжнародну кар’єру. Він знову отримав виклик і цілком може оновити рекорди.

Коефіцієнти букмекерів:
Перемога України: 1,04
Нічия: 14
Перемога Мальти: 41

Прогноз Sportanalytic.com: 3:1