​У Житомирі відкрили виставку маловідомих робіт Володимира Вербицького

15 червня в Житомирському краєзнавчому музеї представили роботи всесвітньовідомого художника, нашого земляка Володимира Вербицького 1992-1996 років, що майже ніде до цього не виставлялись. 

До цих робіт входили портрети синів, дружини та ще деякі картини не менш заворожуючі. 

У 1992-1996 роки він був головою житомирської організації «Спілка Художників України».

Як зазначає його дружина Марина Вербицька : «Він віддав організації душу, серце, і все своє життя». 

Виставка присвячена 65-річчю з дня народження художника , який на жаль, лишив цей світ у творчому розквіті сил. На відкритті виставки кожен бажаючий міг поспілкуватися з дружиною Володимира Вербицького, подивитися його роботи, сфотографуватися на згадку. 

Вербицький Володимир Миколайович (07. 04. 1952, Житомир – 18. 08. 1996, Житомир) – живописець і графік. Працював переважно в портретному жанрі. Його творча спадщина належить до найвищих досягнень житомирського образотворчого мистецтва другої половини ХХ століття. Художник закінчив Київську художню школу ім. Т.Г. Шевченка, Харківське державне художнє училище. Творча людина, суспільний діяч, військовослужбовець, професор педагогічних наук, живописець. Володимир Вербицький працював у галузі графіки, живопису та плакату. 

Брав участь у всесоюзних, міжнародних, республіканських та обласних конкурсах. Усі прихильники творчості вітчизняних живописців, бажаючі ще мають можливість наблизитися до прекрасного та відвідати чудову виставку Володимира Вербицького.

Дарья Войташевська