Виконком проситиме села платити за своїх дітей, які навчаються у Житомирі

Виконавчий комітет звернеться з пропозицією розглянути можливість відшкодування коштів на утримання вихованців дошкільних навчальних закладів та учнів загальноосвітніх начальних закладів м. Житомира, які проживають за межами міста.

Про це йдеться в проекті рішення виконкому.

Із розрахунку вартості утримання однієї дитини 20, 1 тис. грн. у дошкільних закладах та 14, 97 тис. грн.. на утримання одного учня у загальноосвітніх навчальних закладах. 

“Враховуючи обмеженість бюджету м. Житомира та наявність дітей та учнів, які навчаються та виховуються у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах, а проживають за межами міста, на території Житомирської області”, – йдеться в документі.

За інформацією в документі, в дошкільних навчальних закладах міста виховується 914 дітей, які зареєстровані у населених пунктах Житомирської області.

В загальноосвітніх навчальних закладах міста отримують загальну середню освіту 1774 учні, які зареєстровані у населених пунктах Житомирської області.

За проведеними розрахунками вартість утримання однієї дитини дошкільного віку з міського бюджету складає 20, 1 тис. грн., а вартість на утримання одного учня шкільного віку становить 14, 97 тис. грн., із яких 10, 0 тис. грн. – кошти освітньої субвенції, 4, 97 тис. грн. – міський бюджет.

Так, з бюджету м. Житомира у 2017 році на утримання дітей дошкільного віку буде використано 18, 4 млн. грн., а на утримання дітей шкільного віку – 8, 8 млн. грн. Загальна сума коштів складатиме – 27, 2 млн. грн.

Крім того, дошкільні навчальні заклади м. Житомира перевантажені: на 100 місцях у дошкільних закладах виховується 147 дітей.