Житомир може втратити ще один великий супермаркет

Компанія «Білла-Україна», українського підрозділу австрійської компанії REWE Group, має намір продати 8 супермаркетів BILLA в Дніпрі, Нікополі (Дніпропетровська область), Краматорську (Донецька область), Кременчуці (Полтавська область), Одесі та Херсоні. 

Про це йдеться в повідомленні Асоціації рітейлерів України.

Як повідомляється, «Білла-Україна» вирішила закрити єдиний в Запоріжжі супермаркет BILLA з 1 серпня.

У грудні 2016 року АМКУ дозволив компаніям «ТД« Благовіщенський» і «ТД «Павлопольське» (обидві – Харків) купити майновий комплекс «Білла-Україна» в Харкові.

BILLA залишила у своїй власності лише магазини в столичному регіоні і в Житомирі, перспективи якого, втім, поки залишаються неясними.

«Таке рішення може бути обумовлено оптимізацією внутрішніх бізнес-процесів. Особливість географії цієї торгової мережі в тому, що більшість магазинів BILLA сконцентровані в Києві. У регіонах вони «розкидані» досить далеко один від одного, що не дуже ефективно з точки зору логістики. Оптимізація логістики і зміна стратегії розвитку мережі з фокусуванням на Києві може бути досить вагомою підставою для продажу магазинів в регіонах, навіть зараз, при низькій вартості нерухомості», – констатує керівник департаменту ринків капіталу компанії Cushman & Wakefield в Україні Володимир Мисак 

«Закриття всіх магазинів BILLA в регіонах України багато в чому пов’язано з логістикою: повноцінно забезпечувати невелике число магазинів в таких віддалених містах виявилося для мережі непосильним завданням», – говорить директор дослідницької компанії GT Partners Ігор Гугля.

Компанія «Білла-Україна» була створена в 1998 році австрійською компанією BILLA – дочірнім підприємством німецької групи REWE Group, що спеціалізується на створенні мережі супермаркетів.

Мережа «Білла-Україна» складається з 31 супермаркету BILLA і працює в таких містах, як Київ, Бориспіль, Дніпро, Одеса, Запоріжжя, Кам’янське, Нікополь, Краматорськ, Житомир, Кременчук та Херсон.

Нагадаємо, Ашан викупив мережу гіпермаркетів Караван, який є і у Житомирі.