​Коцюбко: Сесія від 4 липня, про яку чомусь ніхто не розповів

“4 липня 2017 року відбулась сесія Житомирської міської ради, але читачі так і не зрозуміли, чому там вимагали відставки мера і його звіту про виконану роботу.

Добробати і активісти прийшли на сесію саме з цього приводу. На минулій сесії, яка відбулася, чотирьом організаціям – медичній, педагогічній, кооперативу «Добробат» і співробітникам міськради виділили ділянки землі під будівництво житлових багатоповерхових будинків. Але, після формування рішення сесії, в документі виявилося не чотири, а п’ять виділених ділянок – всі перераховані вище і ЖБК «Полісся-2016».

Добробати отримали на руки документи і були здивовані і обурені відвертою фальсифікацією. Активісти вимагали від мера привести рішення сесії у відповідність зі стенограмою засідання, у відповідність з реальними рішеннями депутатів міськради. Мер відповів добробатам, що, якщо ви будете це вимагати, то ви не отримаєте землю. Добробати зажадали відставки мера за фальсифікацію рішення сесії, зажадали звіту за виконану роботу в кріслі мера.

У відповідь Сергій Сухомлин на сесії сформував комісію для розслідування законності виділення земельних ділянок ЖБК «Полісся 2016» і кооперативу «Добробат». Замість того, щоб привести протокол засідання сесії у відповідність з реальними рішеннями депутатів, мер створює робочу групу з числа депутатів. Тоді виникає питання – навіщо депутати взагалі приймають рішення, якщо мер змінює їх як хоче. І, зверніть увагу, депутати мовчать. Тоді такі депутати в будь-якому випадку не потрібні.

Хочу довести до відома житомирян, що 29 червня була виявлена точно така ж фальсифікація, яку мерія створила за адресою вул. Чуднівська, 129б – підробили рішення виконкому, а саме, протокол засідання. 29 червня ця фальсифікація була виявлена завдяки стенограмі засідання. За це були покарані заступник начальника відділу протокольної роботи міськради Савченко, заступник начальника відділу претензійно-позовної роботи юридичного департаменту Чернюк, начальник відділу охорони культурної спадщини та розвитку міського середовища департаменту містобудування Чемерис. З них зняли премії.

Відверте шахрайство, підробка документів, перевищення повноважень. Я не розумію депутатів, рішення яких ігноруються мером. Враження таке, що йому взагалі наплювати на депутатів і їх рішення. А депутати мовчать. Значить вони згодні з таким стан речей. Тепер я розумію слова одного солдата: «До влади дорвалися мародери». Але суспільству, засоби масової інформації показали зовсім іншу картинку – конфлікт двох айдарівців, які просто лаються один з одним. Таким чином відводять погляд людей від головного – відвертого розкрадання народного майна . Влада завчасно підготувалася до цієї сесії і запросила до сесійної зали провокаторів, які повинні були вчинити бійку і скандал, і тим самим відвернути увагу людей від суті проблеми – фальсифікації рішення сесії.

І, як ми бачимо, засоби масової інформації не хочуть висвітлювати і озвучувати правопорушення органів влади. Це вкрай небезпечна тенденція – замовчування, замовчування реальних подій для міста Житомира. ЗМІ створили картинку для керівництва країни, що в Житомирі і області правова ситуація. А насправді ми бачимо страшні корупційні схеми, які сформував Розенблат і його друзі.

Житомирська область загрузла в корупції. Адже не один Розенблат створив корупційну схему. І хто спільно з ним це робив – всім відомо. Тобто певна кількість людей все-таки зуміло створити отруйну політичну атмосферу на Житомирщині.

P.S: На сесії виступав з трибуни депутат Верховної Ради України екс-командир батальйону «Айдар» Мельничук, який звинуватив Розенблата і керівництво міста в корупції і зажадав від Сергія Сухомлина піти у відставку.”

Олександр Коцюбко