На український Фестиваль льону приїдуть аграрії з Білорусі

Білоруські агропромисловці, що спеціалізуються на вирощуванні та обробці льону, завітають на третій український Фестиваль льону. Про це повідомила організатор фестивалю та власниця агрокомпанії «Зоря» Ірина Костюшко.

Керівник білоруської делегації, генеральний директор Гомельського відділення БіЛТПП Марина Філонова під час Українсько-Білоруського економічного форуму підтвердила – попередні домовленості щодо присутності білоруської делегації на Фестивалі льону залишаються в силі. 

«Запрошення на фестиваль льону білоруси отримали давно, тож на форумі, що відбувся у п’ятницю 21 липня в Торгівельно-промисловій палаті України, ще раз подякували за запрошення і наголосили, що із нетерпінням чекають свята», – розповіла Ірина Костюшко.

«Звичайно, із білорусами у нас трошки різний досвід, адже у них все відбувається під егідою держави, а у нас – приватне підприємство. Та суті нашої улюбленої справи це не міняє – ми обробляємо землю, вирощуємо льон, переходимо до органічного виробництва і знаємо, що  це актуально і потрібно людям. І до слова – представники білоруської делегації були вдягнені у вишиванки з льону», – повідомила Ірина Костюшко.

Як відомо, третій всеукраїнський Фестиваль льону пройде 26 серпня в с.Стремигород Коростенського району Житомирської області. Цього року Фестиваль виходить на міжнародний рівень.

Прес-служба Ірини Костюшко