Обираємо стиль інтер’єру для квартири-студії

У нас  стало можливим обзавестися власною недорогою нерухомістю, адже купити простору квартиру з декількома кімнатами можуть одиниці. Коли перша ейфорія від придбання власного житла спадає, настає час братися за дизайн інтер’єру квартири-студії

Перше правило при оформленні інтер’єру квартири-студії – це використання світлої колірної гами. Перевагу віддають відтінкам білого, бежевого, пісочного, сірого, молочного та іншим світлим тонам, здатним трохи розчинити межі приміщення. Темні і яскраві кольори використовуються тільки в якості акцентів, щоб інтер’єр не виглядав нудним. 

Дизайнери не радять використовувати більше трьох провідних квітів, краще віддати перевагу монохромним рішенням. Непогано виглядають контрастні поєднання білого з чорним або коричневим.

Найкраще висунутим вимогам до оформлення квартири-студії підходять такі стилі інтер’єру:

мінімалізм;

хай тек;

скандинавський стиль;

японський стиль.

Поп-арт, лофт, і модерн також мають право на існування в невеликому просторі, а ось від класичного стилю з великою кількістю декоративних елементів, ліпниною, візерунками і позолотою краще відмовитися, в крайньому випадку – використовувати лише самі «безневинні» його елементи, які створять атмосферу, але не віднімуть місце.

Не забувайте про дизайнерські хитрощі, і це не тільки повсюдне використання білих і світлих відтінків. Візуально розширити простір допомагають дзеркальні поверхні: грамотно розміщене дзеркало може в 1,5-2 рази збільшити квартиру. Використовувати можна великі дзеркала на всю стіну, дзеркальну плитку, велику кількість невеликих декоративних дзеркал. Також непогано на розширення простору працюють фотошпалери, на яких зображений малюнок з перспективою.

Також радимо звертатись до професіоналів дизайну. Будь-який дизайн квартири Львів  оформить студія дизайну Home-grown interior design.