Перевізники прийшли на виконком скаржитись на пенсіонерів

Під час виконкому слухали  інформацію про виконання перевізниками умов Додаткової угоди до Договору про організацію перевезень пасажирів на автобусному маршруті загального користування.

За словами начальника управління транспорту і звʼязку міської ради Вікторії Климчук-Побережник, перевізники стоять на своєму: транспортні засоби в гарному стані. Хоча мали замінити 23 маршрутки.

“Саме тому вирішили створити комісію, аби перевірити 5 маршруток та запропонувала ввести туди членів виконкому”, – сказала Климчук-Побережник.

Виконкомівці заперечили такій ініціативі, адже, кажуть, не є спеціалістами і зовнішні оглядини нічого не дадуть.

“А сенс на них дивитись зовні? Мають бути членами комісії спеціалісти”, – зазначив Воробйов.

Климчук-Побережник запевнила, що там будуть спеціалісти.

Також комісія має перевірити постійні скарги від пільговиків, яких маршрутчики забов’язались перевозити у повному складі, після подорожчання проїзду.

На засідання прийшли перевізники, як відразу почали скаржитись на складні умови Договору. Особливо скаржились на пенсіонерів та пільговиків: “Ми почали перевозити “льготчіков”. Якщо автобус везе 10-15 платних – і заходять пенсіонери – виникають конфлікти з водіями. Сьогодні вже 2-3 машини не виїхало. Водії відмовляються працювати. Особливо у вихідні. ТТУ пускає мало тролейбусів і велике навантаження на маршрутки”.

Рішень ніяких у кінцевому результаті не прийняли.

“У нас просто заслуховування інформаціі на порядку денному. І все. Ми все почули. Ніяких рішень не приймаємо зараз – готуйте надалі проекти рішень”, – сказав заступник міського голови Матвій Хренов.

Нагадаємо, з 1 червня виконком підняв проїзд в маршрутках до 5 грн. Власники мали виконати ряд умов, підписавши додаткові угоди.