Створення інтернет-магазину: з чого почати?

Сьогодні інтернет-магазини дуже популярні, їх розглядають і як майданчик для збільшення обсягів продажів, і для створення бізнесу з нуля. При цьому дійсно корисної інформації про те, що таке інтернет-магазин, навіщо він потрібен, з чого він складається, як організувати його роботу і про багатьох інших важливих нюансах, знайти на просторах Інтернету дуже складно.

Отже, ви зважили всі за і проти, і прийшли до висновку, що інтернет-магазин – це те, що вам потрібно. Що робити далі?

Тут ми будемо говорити про створення інтернет-магазину з нуля, саме такий варіант найчастіше зустрічається в роботі з малим та середнім бізнесом. Крім того, цей підхід дозволить розглянути всі необхідні поняття, всі етапи і дії. Можливо, що ви вже маєте певний досвід, і якісь кроки для вас – пройдений етап. В цьому випадку, просто пропускайте те, що для вас вже не актуально.

З точки зору організації роботи, будь-який інтернет-магазин можна розділити на дві частини:

Фронт-офіс. Це сам сайт інтернет-магазину, поштова та смс-розсилка, дзвінки покупцям. Загалом, це все те, з чим стикається ваш покупець.

Бек-офіс. Це робота служби доставки, ціноутворення, постачання, інтеграція різних систем. Загалом, це та частина роботи, яка для покупця залишається «за кадром», але також дуже важлива для безперебійної і надійної роботи.

Ви можете створити гарний сайт інтернет-магазину, але для роботи цього буде мало. Будь-який інтернет-магазин – це сайт плюс люди, товар, і багато іншого.

Отже, перед тим, як приступити до створення інтернет-магазину, вам необхідно:

Вибрати товар, який ви будете продавати через Інтернет. Це необхідно навіть в тому випадку, коли ви давно і успішно торгуєте в офлайні. Чи варто викладати в інтернет-магазин весь асортимент? Чи буде той чи інший товар продаватися в Інтернеті? На ці питання краще знайти відповідь заздалегідь.

Визначитися з ціноутворенням. Багато хто навіть досвідчені бізнесмени нічого не знають про ціноутворення в інтернеті. А тому це питання також варто вивчити.

А загалом, щоб більше не морочити вам голову, радимо звернутись до професіоналів з агенства Alex-IT. Створення сайтів – це на http://alex-it.pro/razrabotka-sozdanie-internet-magazina-v-vinnice/.