​Технічний план приміщення

Технічний план приміщення – офіційний документ, в якому прийнято відтворювати певну інформацію, внесену в особливий державний земельний кадастр нерухомості, відомості про спорудження, будівлі або приміщення, про об’єкт незавершеного будівництва, потрібні для реєстрації та постановки на облік будь-якого подібного об’єкта або дані про частини цього об’єкта, нові важливі для внесення в державний земельний кадастр об’єктів дані про об’єкт, якому присвоюється спеціальний кадастровий номер.

Замовити технічний план приміщення необхідно для:

внесення корективів після перепланування, реконструкції інших діях, які фактично тягнуть за собою корективи площі об’єкта та інших характеристик;

подачі заяви для постановки приміщення на так званий кадастровий облік;

судових розглядів;

внесення в кадастр даних по кількох частинах або однієї частини приміщення, якій був привласнений свій кадастровий номер;

оформлення різних угод з об’єктами нерухомості (продаж, розділ майна, покупка, отримання спадщини, дарування, застава, оренда, обмін).

Частини технічного плану приміщення:

текстовий розділ;

графічна розділ.

Документ може бути складений в електронному або в паперовому вигляді. При цьому будь-який технічний план створюється з використанням технічного паспорта об’єкта. Якщо ж такого немає – із застосуванням спеціальної проектної документації або ж декларації про приміщення. Сам технічний план приміщення готується при наявності кадастрового паспорта об’єкта, де власне розташовується саме приміщення.

При цьому додамо, що будь-який технічний план формується відносно: приміщення (включаючи  відразу декілька суміжних і відокремлених приміщень (наприклад, частина житлового будинку, сформована із зприміщеннями і кімнат допоміжного призначення), які можуть розташовуватися в тому числі на декількох поверхах споруди або будівлі один вищий від другого.