Янукович більш не братиме участі в заочному суді на ним

Колишній президент України Віктор Янукович, який наразі перебуває в Росії, заявив, що відмовляється брати участь у заочному судовому процесі за звинуваченням у державній зраді. Про це він сказав увечері середи, 5 липня, в ефірі програми “Час” на російському телебаченні. Він також висловив намір відкликати своїх адвокатів, повідомляє інформагенція “Інтерфакс”.

На думку Януковича, результат процесу “заздалегідь визначено”. 

“Це не суд, а чистої води профанація”, – наводить його слова інформагенція. 

Він також повідомив, що вирішив “відкликати з процесу своїх захисників”. Президент-утікач закинув Києву, що “в країні знищено правосуддя”, а “адвокати безсилі”. Янукович висловив переконання, що мета нинішнього процесу – ухвалити обвинувальний вирок і звинуватити його “у всіх минулих, теперішніх і майбутніх бідах України”.

Наприкінці червня Оболонський районний суд Києва ухвалив рішення розглядати кримінальне провадження за обвинуваченням Віктора Януковича у державній зраді та низці інших злочинів проти державності за заочною процедурою. 

3 липня генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що Янукович може брати участь у судовому розгляді справи лише на території України, котра гарантує йому безпеку. У четвер, 6 липня, в Оболонському районному суді Києва має продовжитися процес у справі щодо держзради.