61% опитаних житомирян проголосував за набережну Шодуарівського парку в стилі хай-тек

Без категорії

«Набережна для людей». У Житомирі в міському офісі «Центру розвитку місцевого самоврядування» відбулося відкрите обговорення концепції набережної в Шодуарівському парку. 

Про це повідомляє телеканал СК1.

Основними задачами зустрічі було кінцеве затвердження концепції набережної та пішохідного маршруту, відпрацювання базових речей, врахування інтересів усіх груп населення. Для того, щоб почути думку якомога більшої кількості людей було ініційовано опитування житомирян стосовно того, якою вони бачать набережну та що вони там хочуть бачити. В опитуванні взяли участь 553 людини. 

На питання, в якому стилі ви бачите оновлену набережну було отримано 61,1 % голосів за осучаснення та оновлення набережної в стилі «хай тек», 36,5% голосів – за збереження Шодуарівського парку та 1,1% голосів, щоб залишити все як є. 

84,3% опитаних висловилися за наявність лавочок та місць для пасивного відпочинку, 76,9% – за зелені насадження та квітники, 64,6% – за прокат спортивного інвентарю, 64% – за станцію з човнами, 53,2% за арт-майданчики, 50,8% – за дитячі майданчики. Далі вже пішли інші варіанти, де люди голосували за фонтани, сцени для артистів та зони для пікніків на оновленій набережній. 

Пішохідний маршрут житомиряни, які взяли участь у опитуванні, бачать в основному з велосипедною доріжкою (87,5%), лавочками (83,9%), скульптурами та іншими об’єктами мистецтва (51,2%).