Гель лак без бази і топа – міф чи реальність

Багато дівчат хотіли б мати гарні руки зі стійким манікюром без зайвих витрат. Але у тих, хто намагається освоїти техніку салонної процедури самостійно в домашніх умовах, відразу ж виникає безліч питань. Один з найбільш важливих з них: «Чи можна наносити гель-лак без бази і топа?»

Гель лак без бази і топа – міф чи реальність. Для того, щоб допомогти новачкам нейл-сфери, ми поцікавилися думкою професіоналів. Чи буде триматися покриття, якщо його нанести без застосування основи і фінішу? Відповідь майстрів однозначна: «Ні». Гель-лак відноситься до трифазних засобів, тобто для нього однаково важливі всі три компоненти: основа, колір, топ. Саме перший і останній шари захищають лак знизу і зверху, надають манікюру стійкість і блиск, роблять його міцним і красивим.

База – це основа манікюру. Вона не тільки захищає ніготь від негативного впливу декоративного лаку, але і забезпечує зчеплення поверхні нігтьової пластини з гелевою речовиною. Без цього важливого компонента ніготь може змінити колір за рахунок частинок фарби, які проникають в нігтьові лусочки. Крім того, покриття виявиться неміцним, і ви навряд чи проходите з ним довше двох-трьох днів.

Toп – це захисне покриття, завдяки якому ваші нігтики починають блищати, а також набувають здатність протистояти руйнівному впливу зовнішнього середовища. Топ міцно запечатує лак, без нього манікюр дуже швидко покривається сколами і тріщинами і втрачає свою привабливість.

На це питання майстри нейл-арту так само відповідають негативно. Кожний з цих засобів має свої функції, які забезпечуються його складом, тому накладати спочатку топ, а в кінці покривати манікюр базовим шаром суворо заборонено.

Все вищесказане стосується лише  трифазних гель-лаків, але існують ще й однофазні засоби, які використовуються без бази і топа.

Для усіх модниць, котрі полюбляють наводити нейл-красоту,  на українському ринку вже давно набирає популярність американський гель-лак Naomi. Усі деталі за цим посиланням – https://naomi24.ua/nogti/gel-laki/gel-laki-naomi/.