Керівництво ВДВ із Житомира навчало миколаївських десантників стрибків на воду. Фото

21 серпня особовий склад 79-ї окремої десантно-штурмової бригади спільно з командуванням високомобільних десантних військ України (м.Житомир) відпрацювали парашутні стрибки на воду, пише Niklife.

Стрибки на воду є ускладненими стрибками, які вимагають не тільки міцних практичних знань, а й фізичної витривалості, вміння триматися на воді, психологічної готовності.

Всього в небі Миколаєва лягли на купол більше 240 військовослужбовців.

Стрибки здійснювалися з вертольота Мі-8 і на висоті до 600 метрів. Армійці на практиці відпрацювали такі навички: робота з підвісною системою парашута у взаємодії з рятувальним жилетом; звільнення від підвісної системи в повітрі; момент занурення в воду. Також стрибки дали можливість перевірити злагодженість взаємодії військовослужбовців в районі приземлення, відпрацювати зв’язок.

Відмінну роботу продемонстрував і екіпаж вертольота, що здійснював десантування.

Разом з іншими бійцями стрибав і командувач ВДВ ЗСУ, Герой України, генерал-лейтенант Михайло Забродський.

Цікаво, що поряд з армійцями виконував стрибки і Олексій Мочанов – відомий в Україні співак, журналіст, телеведучий і автогонщик.

Серед десантників було багато хлопців, які пройшли горнило бойових дій на Сході. Хлопці, посміхаючись, запевняли: «Сьогоднішній день показав, що ми готові до роботи. Готові виконувати поставлені завдання в будь-якому місці, будь-яких умовах і в усіх чотирьох стихіях!».