Житомирські архітектори заявили, що їх без згоди внесли в склад жюрі по забудові скверу на Лятошинського

“Генеральним планом міста Житомира територія, на благоустрій якої оголошений конкурс – зелені насадження загального користування. Розміщення об’єкту торгівлі загальною площею до 150 кв. м. неприпустимо”.

Таку офіційну заяву зробили житомирські архітектори С.О. Буланов, В.Ф. Герез, Г.П. Мокрицький, В.Х. Мединський, В.О. Радченко після того, як їх без їхньої згоди ввели в склад жюрі для визначення переможця відкритого конкурсу на кращу пропозицію благоустрою території скверу на розі вулиць Небесної Сотні та Лятошинського у Житомирі з розміщенням об’єкту торгівлі загальною площею до 150 кв.м.

Зважаючи на вищевикладену позицію, вони офіційно відмовилися від участі в цьому жюрі.

Нагадаємо, даний проект рішення оприлюднений на сайті міської ради позавчора, а вже вчора його розглянули оперативно на позачерговому засіданні міськвиконкому. 

Формування порядку денного позачергового засідання виконавчого комітету міської ради та підготовка проектів рішень може здійснюватися у день проведення цього засідання.

Що підтвердило нагальну необхідність вносити на позачергове засідання питання по забудові скверу?

Член виконкому Марія Мойсеєнко заявила, “ми під конкретну людину проводимо конкурс, я вважаю, що ми не повинні підтримувати це рішення”.

Нагадаємо, вчора на позачерговому засіданні міськвиконкому активісти, які прийшли на це засідання, запропонували провести конкурс на проект без забудови.

Міський голова Сергій Сухомлин зазначив, що якщо це буде проект без торгової точки, то інвестор не профінансує будівельні роботи.

“Я оголошую конкурс, хай визначиться переможець і ми запитаємо громаду, чи погоджується громада з цим. Або ж зробіть проект та сквер та подаруйте його за свої гроші місту”, сказав Сухомлин.

Люди, відразу виступили проти такого рішення. Почались словесні перепалки.

Питання зняли.