Динамо — Скендербеу. Анонс та прогноз матчу

Ось і черга києвлян продемонструвати нам гідний футбол.

Представляємо анонс поєдинку першого туру групового раунду Ліги Європи між Динамо і Скендербеу.

Динамо почне свій похід за славою в Лізі Європи домашнім поєдинком проти Скендербеу.

Динамо – Скендербеу

Четвер, 14 вересня, 20:00. Київ, НСК Олімпійський. Арбітр – Барт Вертентен (Бельгія). Пряма трансляція на телеканалі Футбол 1

Скендербеу для Динамо є старим знайомим. Незважаючи на те, що команди ще жодного разу не перетиналися в єврокубках, вони регулярно виконують один для одного роль спаринг-партнера на передсезонних зборах Причому всі контрольні зустрічі незмінно завершувалися на користь киян.

Нинішній сезон для “снігових вовків” стартував ще в червні, і з тих пір Скендербеу, який почав виступи в Лізі Європи з першого кваліфікаційного раунду, вже встиг провести в турнірі вісім матчів. При цьому за винятком андоррской Сант-Хулії (1: 0 і 5: 0), всі інші бар’єри албанці долали насилу: Кайрат (1: 1 і 2: 0), Младу Болеслав (1: 2, 2: 1 і перемога в серії пенальті) і Динамо із Загреба (1: 1, 0: 0 і прохід в груповий турнір за рахунок виїзного голу). Крім цього, суперник Динамо зіграв по одному матчу в чемпіонаті і Кубку Албанії, здобувши перемоги з рахунком 2: 0 і 8: 0 відповідно.

У міжсезоння команду покинули кілька ключових гравців, в тому числі і кращі бомбардири команди Латіфа і Саліхі, крім того, відбулася зміна на тренерському містку. І хоча новий тренер Ілір Дайя каже, що якби була його воля, то не відпускав би цих футболістів, проте змирився з долею і змушений задовольнятися тим, що залишилося під рукою.

До слова, в складі Скендербеу виступають два футболісти, яких можуть пам’ятати і українські любителі футболу: виступав за запорізький Металург Османі (дебютував в чемпіонаті України якраз в поєдинку проти Динамо) і колишній гравець Чорноморця Вангелі. Так само досі в команді п’ять футболістів, які грали проти Чорноморця в ЛЕ-2013/2014: Шехі, Радаш, Музака, Ліля і нимагу (не зіграє через дискваліфікацію).

Якщо Скендербеу лише плекає слабку надію на перемогу або хоча б нічию, розклади для Динамо гранично прості – тільки перемога, причому впевнена і без всяких питань. Догляд Ярмоленко в Боруссію Д і переклад на його місце на правому фланзі Циганкова, природно, послабило команду, але такого суперника потрібно перемагати в будь-якому складі і будь-якому стані.

Ось тільки бажано обійтися без шапкозакидальних настроїв, адже в сезоні-2015/2016, коли Скендербеу також виступав в груповому раунді Ліги Європи, і благополучно програвши п’ять матчів, несподівано виніс лісабонський Спортинг – 3: 0.

Цікаві факти

– Поєдинок проти Скендербеу стане першою для Динамо офіційною зустріччю з представником Албанії.

– Переможна домашня серія Динамо в єврокубках становить три матчі.

– Шкендербеу програв лише раз в останніх чотирьох виїзних єврокубкових поєдинках.

Орієнтовні склади:

Динамо: Коваль – Морозюк, Хачеріді, Віда, Піваріч – Шепелев, Сидорчук – Циганков, Гармаш, Гонсалес – Мбокані.

Скендербеу: Шехі – Вангелі, Радаш, Ліля, Міці – Музака, Яшаніца, Гавазай – Османі, Таку – Рад.

Не зіграють: Кендзьора – нимагу.

слова

Олександр Хацкевич, тренер Динамо:

“Особливо налаштовувати на Скендербеу нікого не треба, все розуміють, що це турнір, в якому ми хочемо виступити гідно, але для початку треба вийти з групи. До самого матчу готувалися у звичному режимі, тільки крім звичайних занять переглянули і розібрали поєдинки Скендербеу проти Динамо Загреб в Лізі Європи і гру в чемпіонаті Албанії. За організованості, компактності дій Скендербеу я б порівняв з Олександрією або Ворсклою. Там теж вистачає потужних футболістів і відмінно налагоджений перехід від оборони до атаки “.

“Ми прекрасно знаємо, що поважати треба будь-якого суперника, ніякої недооцінки немає. На футбольному полі всі рівні, і у будь-якої команди є шанс перемогти. А то, що наші гравці сильніші, вони повинні довести на футбольному полі”.

Ілір Дайя, тренер Скендербеу:

“Для нас незвично грати в матчах такого рангу, тому фаворитом в поєдинку є Динамо. Але у нас напевно теж будуть шанси, і ми спробуємо показати свою гру. Інші команди в групі також мають більш багатий досвід, але і з ними ми будемо боротися і постараємося здобути кілька перемог. Поєдинки групового раунду Ліги Європи не йдуть ні в яке порівняння з матчами чемпіонату Албанії, тут зовсім інший рівень. Але ми будемо намагатися виступити гідно “

Прогноз: 4-1

За матеріалами сайту Football.ua