Голова Укртрансбезпеки у Житомирі розказує про те, як вантажівки шкодять дорогам

В Житомирській ОДА проходить брифінг голови Державної служби України з безпеки на транспорті Михайла Ноняка щодо роботи на автошляхах області великовагових комплексів.

За його словами, держава витрачає значний ресурс на відновлення автодоріг, а трапляються  випадки, коли вантажний транспорт перевозить 120-130 тон.   

“Цього року порядка 30 мільярдів гривень на ремонт доріг витрачено. 10% або  близько 3 мільярдів гривень – це ті дороги, які розбивають ці вантажівки які порушують. А ми єдиний орган, який може здійснювати контроль.    Приїхав перевірити як працює управління в Житомирській області. З’ясував, що є 7 площадок під габаритно валовий контроль, але Їх має бути більше, бо область габаритна. Наступного року їх буде 13-15”, – сказав  Ноняк.

Він також зазначив, що області передадуть 3 пересувні мобільні лабораторії контролю від нас вашій області ь Планують і зміни в нормативній базі, Щоб відповідали не лише перевізники

Окрім цього, в Укртрансбезпеці запроваджують дистанційний контроль 15 пунктів в Україні.

“На дорогах стоятимуть датчики. Зупинятимуть не весь транспорт, а лише той, який іде з перегрузом. Будуть спеціальні працівники – в новій формі, зі значками і нагрудними камерами”, – зазначив він.

Після брифінгу Новяк поїде і промоніторить роботу працівників управління в області на дорогах.