Кім Чен Ин напрошується на війну – американський посол в ООН

Після чергового ядерного випробування, проведеного Північною Кореєю, американський посол в ООН Ніккі Хейлі закликала Раду Безпеки прийняти максимально жорсткі заходи по відношенню до КНДР, повідомляє BBC.

“Поки не пізно, ми повинні задіяти всі наявні в нашому розпорядженні дипломатичні заходи”, – заявила вона на надзвичайному засіданні Радбезу в Нью-Йорку.

Хейлі вважає, що тільки найжорсткіші санкції дозволять вирішити проблему дипломатичним шляхом. За її словами, своїми діями північнокорейський лідер Кім Чен Ин показав, що він напрошується на війну.

“Сполучені Штати ніколи не віддають перевагу військовому вирішенню. Не хочемо ми його і зараз, але терпіння нашої країни не безмежне”, – продовжила у своєму виступі Хейлі.

Хейлі пообіцяла оприлюднити підготовлений США новий проект резолюції Ради Безпеки, голосування по якому повинно пройти в наступний понеділок.

Незадовго до цього президент Трамп попередив, що США готові розглянути можливість припинення всіх торгових зв’язків з країнами, що підтримують економічні відносини з КНДР.