Кошти медикам уряд обіцяє виділити в наступну середу – нардеп від Житомира Розенблат

Народний депутат України від Житомира Борислав Розенблат звернувся до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та Міністра фінансів Олександра Данилюка, аби ті забезпечили виплату зарплати медичним працівникам.

Про це Репортер повідомили в прес-службі нардепа.

“Залишившись без заробітної плати, працівники медичних закладів країни вийшли на акції протесту. Втім, такої ситуації можна було б уникнути, якби Міністерство охорони здоров’я вчасно направило документи до Міністерства фінансів на виділення коштів для медиків”, -каже нардеп Борислав Розенблат:

“У вівторок, 19 вересня, перед початком акції медичних профспілок біля Кабміну, я зв’язувався з Сергієм Марченком, заступником Міністра фінансів України. Він доповів, що 21 вересня 500 мільйонів гривень для медиків будуть і пообіцяв, що питання буде вирішене позитивно. Натомість, 21 вересня від Сергія Марченка я дізнався, що МОЗ ніяких документів не підготувало і не передало. Тому 22 вересня я звернувся до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та Міністра фінансів Олександра Данилюка з депутатським зверненням про негайне втручання та забезпечення виплати зарплати медичним працівникам. Невиплата зарплати є адміністративним злочином і тому в своєму зверненні наголосив на відповідальності в.о. Міністра охорони здоров’я пані Супрун”, – зазначає Розенблат.

За інформацією Борислава Розенблата, 27 вересня на засіданні Уряду будуть виділені кошти в розмірі 500 млн гривень, на виплату зарплат медичним працівникам.

За інформацією прес-служби, народний депутат України Борислав Розенблат й надалі відстоюватиме права медичних працівників.

Нагадаємо, житомирські медики знову сьогодні перекривали дорогу. У вівторок мер збирає позачергову сесію і, схоже, зарплату за вересень перекриють місцевим бюджетом, жертвуючи питаннями міста.