“Ми не хочемо приватної католицької школи” – батьки школярів села Корчак

Група журналістів виїхала з редакційним завданням розібратися в складній ситуації і наростаючим скандалом, що склалися в школі 1-2 рівня села Корчак.

У кількох публікаціях житомирських ЗМІ в результаті журналістського розслідування з’ясувалося, що керівництво Тетерівського ОТГ практично виставило школярів на вулицю, на так званий індивідуальний план, ігноруючи постанову суду, який призупинив процес закриття школи.

Біля воріт досить сучасної шкільної будівлі нас чекали більше десятка схвильованих батьків, які не знаходили слів від обурення. Одна з жінок, мати трьох дітей, практично плачучи, розповіла журналістам про трагізм ситуації, про систематичне їх залякування, де керівництво змусило багатьох батьків перевестися в школу в сусідньому селі: а це хвилювання, переживання і додаткові витрати. Їдальня не працює, підручники не видали, багато шкільних дисциплін взагалі немає в розкладі, наприклад, англійської, порушуються Конституційні права. «Ми не хочемо ніякої приватної католицької школи» – говорила жінка.

Після бесіди з батьками ми зайшли в школу. Перше враження позитивне, великий спортзал обладнаний за всіма стандартами, шведська стінка, баскетбольні кільця, затишно.

До зали зайшла виконуючий обов’язки директора, батьки відразу почали засипати її питаннями.

Вчителька початкових класів сказала, що поки ми чекаємо рішення суду 18 вересня, не потрібно було міняти навчальний план, так як у нас є рішення суду про призупинення ліквідації школи. «Вважаю, що школу потрібно зберегти» – резюмувала вона.

Відчувалося, що вчителі в бесіді з нами не хочуть розповідати всієї правди, мабуть боячись звільнення. В кінці висадився десант керівництва Тетерівське ОТГ на чолі з головою ОТГ Валентиною Ільницькою.

Насамперед, вона накинулася на журналістів, з нами були колеги телеканалу СК1, на її думку, виявляється, саме журналісти зривають навчальний процес.

Також за заявою Ільницької приїхала поліція, щоб призупинити, або залякати журналістів.”

Сергій Форест

Руслан Мороз відео