“Партизан” – “Динамо”. Прогноз та анонс матчу

Наступним суперником Динамо в груповому турнірі Ліги Європи стане Партизан, який сорок з гаком років тому вже намагався скласти конкуренцію киянам, але не досяг успіху в цьому. Сербський клуб цього разу налаштований рішуче, але і Динамо їде в Белград тільки за перемогою ..

Партизан – Динамо

Четвер, 28 вересня, 22.05. Белград, стадіон Партизана. Арбітр – Свейн Оддвар Моєн (Норвегія). Пряма трансляція на телеканалах України та Футбол 2.

Незважаючи на те, що Динамо проведе свій другий поєдинок групового турніру на виїзді, кияни все одно вважаються фаворитами протистояння з Партизаном. Позначається і перевага в класі, і той факт, що сербській команді доведеться грати в “меншості”: за заворушення на стадіоні і його околицях, влаштовані ультрас “гробарей” під час другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти Будучность і третього – проти Олімпіакоса, УЄФА зобов’язав Партизан провести два єврокубкових поєдинку, один з яких якраз випав на приїзд Динамо, без глядачів.

Хоча кияни поскаржилися на те, що при порожніх трибунах грати не комфортно, і на те, що шанувальники Динамо не зможуть підтримати команду на стадіоні, можна з упевненістю сказати, що опинитися в вируючому котлі ворожих емоцій набагато гірше, ніж в тиші … А оскільки серби не приховують, що будуть постійно атакувати, підтримка трибун явно надала б цим атакам енергетики.

На жаль, команда Олександра Хацкевича вирушила в столицю Сербії не в найсильнішому складі. У Києві залишилися Гусєв і Мбокані. При цьому якщо ветеран Динамо не так вже й часто з’являється в складі, то конголезький форвард мав “залізне” місце в “основі”. За словами головного тренера, після матчу з Вересом Мбокані було зроблено МРТ, після чого лікарі заборонили футболісту на деякий час будь-які навантаження. Проти Партизана він точно не зіграє, і, можливо пропустить поєдинок проти Зорі.

Якщо Мирослав Джукич, який очолює нині Партизан, не лукавив, то в обраній його командою гостроатакуюча тактиці є для Динамо і плюси, і мінуси: доведеться потрудитися в поті чола, щоб стримати натиск Тавамби і його товаришів, проте з’явиться можливість підловити (і напевно не раз ) суперника на контратаках.

Олександр Хацкевич зізнався, що вже вибрав тактику на гру і визначився зі стартовим складом, але заздалегідь карти розкривати не став.

Цікаві факти

– Динамо обіграло Партизан в Кубку чемпіонів сезону-1976/77 із загальним рахунком 5: 0.

– Кияни не можуть виграти в останніх шести виїзних матчах єврокубків (4 нічиї і 2 поразки), причому забили в них лише один м’яч.

– Партизан зі своїх останніх чотирьох домашніх матчів три завершив внічию.

орієнтовні склади

Партизан: Стойкович – Вулічевіч, Остоїч, Мілетіч I – Мілетіч II, Тошич, Янкович, Евтовіч, Евертон Більер – Ожеговіч, Тавамба.

Динамо: Коваль – Морозюк, Хачеріді, Віда, Піваріч – Сидорчук, Буяльський – Циганков, Гармаш, Гонсалес – Мораес.

Не зіграють: Гусєв, Мбокані (обидва – Динамо).

Слова:

Олександр Хацкевич, тренер Динамо:

“У Партизана, можна сказати, не буде переваги свого поля, оскільки вболівальники завжди надавали команді божевільну підтримку. Але і нам буде трохи незатишно на порожньому стадіоні, хоча в цьому році вже достатньо матчів провели без глядачів, так що готові до цього психологічно”.

“У Партизані досить фізично сильних футболістів, особливо в обороні. Плюс є технічні гравці в атаці. Таке поєднання говорить на користь цієї команди, в якій також вистачає досвідчених футболістів. Суперник збирається грати агресивно, але і ми теж будемо грати агресивно. У нас є задача, про яку знає вся команда – перемагати в кожному матчі. Так що єдиний хороший для нас результат, який може бути в Белграді – це перемога “.

Мирослав Джукич, тренер Партизана:

“Ми будемо брати приклад з Янг Бойз, який в Швейцарії був дуже агресивними і не дав Динамо зіграти. Кияни добре володіють м’ячем, але в обороні відчувають себе не зовсім впевнено. В нашій грі з Динамо все вирішать дрібниці, які не можна упускати. Ми постараємося нав’язати супернику свій футбол, але це буде непросто “.

Прогноз: 0-1